image
 |  0 1 Серпня 2018 | 16:01

Закінчилось досудове слідство у справі Савченко

Досудове слідство у справі позафракційного народного депутата України Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці терактів і держперевороту, завершено.Читайте такожСавченко оголосила безстрокове голодування через продовження арешту.
Про  повідомило УНІАН, посилаючись на джерело в Генпрокуратурі.
"Матеріали справи будуть передані стороні захисту для ознайомлення, після чого справу буде направлено до суду", - повідомляє джерело.
Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня було затримано на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і держперевороту.
За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради.
Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України.22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.
Савченко та Рубан утримуються під арештом.
4 червня СБУ заявила, що психологічна експертиза з використанням поліграфа підтвердила, що Савченко особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу в Україні: вона готувалася вчинити теракт в урядовому кварталі та в будівлі Верховної Ради.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позика Пенсійному фонду спустошила держскарбницю
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити