image
 |  0 3 Серпня 2018 | 13:46

Денісова каже, що поліцію просто не пустили в дитячий притулок на Волині

До дитячого притулку в селищі Рожище на Волині ще 29 липня сусіди, які почули від дітей заклики про допомогу, викликали поліцію. Проте черговий правоохоронців не впустив.


Про це повідомляє у Faсebook Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.
"Ще 29 липня сусіди, які проживають поруч, викликали поліцію, оскільки з притулку було чутно дитячі крики. Під час розмови з моїми співробітниками діти повідомили, що в цей день, 29-го липня, їх бив черговий з режиму й вони кликали на допомогу. Коли поліція прибула на місце, черговий їх не впустив. Зараз ми з’ясовуємо цю інформацію", - йдеться у повідомленні.
Крім того, за словами Денісової, стало відомо, що статут притулку не узгоджений з Типовим положенням про притулок для дітей служби у справах дітей.
Наразі Волинська прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою одної з вихованок про вчинення розпусних дій щодо неї одним із працівників закладу. Напередодні розпочато кримінальне провадження за фактом застосування фізичного насильства до вихованців працівниками притулку, а також фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками цього закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю.
Читайте також: Діти з волинського притулку стали жертвами побиття та сексуальних домагань
Волинська облдержадміністрація прийняла рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов’язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Управлінню охорони здоров’я ОДА дано доручення вжити необхідних заходів щодо надання медичної та психологічної допомоги постраждалим дітям. Представники Служби у справах дітей обласної держаної адміністрації будуть безпосередньо брати участь в управлінні закладом на час з’ясування обставин та забезпечать цілодобове чергування робочих груп з числа представників обласної та районної адміністрацій, управління ювенальної превенції Нацполіції та інших спеціалістів.
"Головна мета відповідних заходів – цілодобовий контроль, надання допомоги дітям та унеможливлення доступу до них сторонніх осіб", - зазначили в ОДА.
Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня у Рожищі Волинської області у десятьох дітей, які перебувають у притулку, виявили сліди побиття та крові на одязі. Троє з них заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.
За повідомленням Уповноваженого ВР України з прав людини Людмили Денісової, зараз у притулку перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років.
Поліція розпочала кримінальні провадження за ч. 1 ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), а також за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити