image
 |  4 4 Серпня 2018 | 15:28

Повідомляють, що на Волині у серпні можливі смерчі

На Волині у серпні можливі смерчі, хоч вони й не характерні для цього регіону.
Про це повідомила завідувачка відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, інфоомує Gazeta.ua.
"Цілком можливі смерчі. Можуть бути на півдні та Волині. Для останньої це не характерно. Але там накопичилася надмірна волога й триматиметься висока температура. Це може спровокувати появу потужних хмар", - зазначила метеоролог.
Щодо погоди у серпні загалом, вона повідомила: "Серпень буде теплий і з невеликою кількістю опадів. Найспекотніша погода очікується на півдні та сході України — вище +30°С. У решті регіонів температура не опуститься нижче +25°С, прогнозують синоптики".
Найгарячіше буде в перші 10 днів місяця.
"Спека чергуватиметься із короткочасними дощами. З другої половини серпня похолодає. Температура поступово знижуватиметься, починаючи із західних областей. Далі в центральних. А от на півдні триматиметься спека до 30 градусів. Спаде наприкінці місяця. Будуть комфортні 20 градусів тепла", - каже Віра Балабух.
На заході України за останні 10 років температура буде вища за середньостатистичну на 1 градус.
"Зміна клімату входить у трійку найбільших проблем людства. Погода стає все більше аномальною, — додає Віра Балабух. — Україна — серед держав, де спостерігається швидке потепління".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити