image
 |  0 7 Серпня 2018 | 10:27

Вокзальна мафія: куди зникають квитки Укрзалізниці

У розпал сезону відпусток практично неможливо виїхати за популярними напрямками - на південь або захід України. Квитків на поїзди немає ні в касах, ні в інтернеті - навіть у перший день продажів. Пасажири скаржаться, що цей ажіотаж штучний.
Журналісти "Сегодня" вирішили з'ясувати, куди зникають квитки.
Оксана спробувала забронювати квитки онлайн за 45 днів до початку відпустки. Полювання почала за 5 хв. до старту продажів, але квитків не виявилося. Про схожі випадки у коментарях на офіційній сторінці Укрзалізниці повідомляють сотні пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через водія, що ліз без черги, зупинився рух в пункті пропуску “Устилуг”


За легендою, кореспонденту "Сегодня" потрібні квитки до Львова - відразу 4, для компанії. За покупкою вирушили на вокзал. У касі очікувано повідомили, що квитків до Львова немає - ні на дату, про яку просили, ні на наступний день.
Але, як тільки кореспондент відійшов від каси, до нього звернулася жінка з привабливою пропозицією - оформити квитки дорожче, ніж вони продаються в касі. І відразу з прізвищем покупця. З'ясувати у неї, як саме працює ця схема, не вдалося, - "заповзятливу" даму злякали.
Експерт громадської організації "Європатруль" В'ячеслав Коновалов запевняє, що в результаті пасажири переплачують за квиток від 30 до 100%.
Як працює система онлайн-бронювання та справді створюється штучний дефіцит, Укрзалізниця не відповідає вже тиждень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити