image
 |  11 12 Серпня 2018 | 14:39

У селі під Луцьком відкрили Алею Небесної Сотні (ФОТО)

У селі Підгайці Луцького району відкрили Алею пам’яті загиблих під час Революції Гідності та бійців російсько-української війни.
Захід відбувся сьогодні, у неділю, 12 серпня, про це інформує власкор «ВолиньUA».
Церемонія відкриття розпочалась з освячення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та проведення панахиди митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом у співслужінні з духовенством.
Подія зібрала понад сотню місцевих жителів, а також політиків, активістів, бійців АТО та їх близьких. Присутніми також були депутат Волинської облради, свободівець Сергій Сівак та депутат Луцької міської ради, свободівець  Микола Романюк.
Ініціатором та автором ідеї облаштування Алеї Героїв є депутат Підгайцівської сільської ради, виконуючий обов‘язків голови Луцької районної організації «ВО Свобода» Тарас Столярчук.
«Вшанування цих героїв - це утвердження нас у правильності наших дій, вшанування наших героїв є прикладом для нашої малечі. І те що ви відкрили, це не дань моді, за Сотню Небесну вже сьогодні рідко хто згадує, але ми її ніколи не забуваємо. І піснеспів вічная пам'ять, ще раз нам наголошує, згадати тих заради кого ти живеш. Це твої герої, які захищали тебе на цій твоїй землі», - зазначив під час відкриття Алеї митрополит Луцький і Волинський Михаїл.


Після освячення пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні охочі поклали квіти. Згадали також про місцевих бійців російсько-української війни, які не повернулись додому, а це Столярчук Мирослав, Іщук Володимир, Ковальчук Олександр.
«Наша Україна здобуває націю, українці стають українцями, самоіндефікуються як нація. Тому ми маємо пам’ятати й шанувати тих, хто боронив нашу землю. Вічна їм пам’ять», - наголосив в.о. голови районного осередку ВО «Свобода» Тарас Столярчук.


Зокрема Тарас Столярчук в більшості самотужки облагородив Алею Героїв, адже серед Героїв є його брат Мирослав Столярчук, який загинув під Іловайськом.
Як розповів у коментарі «ВолиньUA» Тарас Столярчук, він вдячний за підтримку його ідеї Підгаєцькому сільському голові Юрію Семенюку та за фінансовій підтримку депутатам районної ради від фракції ВО «Свобода» Вадиму Веремчуку, Марії Пивовар та Світлані Костючик,  які допомогли виділити з бюджету 125 тисяч гривень.

А також вдячний родині Літот за зелені насадження й родині Тараса Бончевського жителя села Підгайці.
«Разом зі всіма, завдяки дружній підтримці, сьогодні ми маємо в Підгайцях алею Героїв Небесної Сотні, а це вагома справа», - наголосив Тарас Столярчук.
«Віра без справи мертва. Дуже приємно, що сьогодні у Підгайцях відкриваємо  чудовий сквер, який буде нагадувати імена та прізвища Героїв. І люди, які приходитимуть сюди,  розумітимуть завдяки кому вони сьогодні живуть в безпечних домівках. Однак півтори тисячі кілометрів на схід все трішки не так. І добре, що всі ці зміни відбуваються з села, з міста, такими вчинками ми робимо зміни на краще»,  - зазначив голова Нацкорпусу «Азов» Андрій Дяченко.


По завершенні мітингу гості заходу висадили алею калини, що символізує Україну.









Висадження кущів калини.










 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити