image
 |  0 13 Серпня 2018 | 10:49

У Володимир-Волинському музеї відкрили виставку старовинних хоругв

10 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї ім. Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки «Волинська хоругва ХІХ - початку ХХ століть».
Про це у музейній групі написала науковий працівник музею Ганна Доскоч.
На виставці представлено 12 хоругв - з колекції музею, серед них й хоругви, передані з церкви Пресвятої Покрови села Бобичі Володимир-Волинського району.
Хоругви - релігійні атрибути, на яких зображено різні сюжети з Біблії та життя Православної церкви, зокрема «Благовіщення Марії», «Успіння Пресвятої Богородиці», «Святий Микола», «Воскресіння Христове», «Христос у терновому вінку» та ін.
«У 2012 році наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею здійснили експедицію у селі Бобичі. Настоятель місцевого храму отець Юрій Хавура разом з парафіянами передав до Володимир-Волинського історичного музею хоругви зі згаданого храму, вік багатьох з цих святинь перевищує 100 років», - йдеться у дописі.

На презентації виступили директор музею Володимир Стемковський, провідна наукова співробітниця музею Олена Черенюк, свяженнослужитель Юрій Хавура і священнослужитель Микола Рижук, котрі говорили про високу духовну та історичну цінність цих реліквій.
Любов Нестерук, спеціаліст відділу культури і туризму міськвиконкому вручила лист подяки Юрію Хавурі.
Виставка буде відкрита для огляду впродовж місяця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити