image
 |  0 13 Серпня 2018 | 10:36

З'ясували, яка робота найнебезпечніша

Показали перелік найбільш небезпечних видів діяльності.
Група американських дослідників проаналізувала дані про зв'язок між професією людини і його ризиком захворіти на рак, - передає Ukrhealth.
До списку потрапила професія майстра по манікюру через потенційно токсичну атмосферу в салонах від випаровування хімічних речовин з лаків, барвників, розчинників та інших продуктів. Працівникам "б'юті-індустрії" необхідно працювати в масках і подбати про вентиляцію.
В зоні ризику також перукарі через шкідливий вплив випаровувань від різних барвників, засобів для укладки волосся та іншої продукції. Вчені відзначають, що з дією деяких видів фарб для волосся пов'язаний підвищений ризик розвитку раку грудей і сечового міхура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берліні запустили українське радіо


Небезпечні також офісні професії, робота призводить до гіподинамії. Проводячи більшу частину дня в положенні сидячи, людина збільшує свої ризики онкологічних захворювань на 20-30%. Вчені рекомендують, підніматися зі стільця кожні годину-півтори і розминатися.
Стюардеси, бортпровідники і пілоти літаків піддаються впливу сонячної радіації в більшою мірою, ніж представники інших професій, а робота в нічну зміну дає серйозні зміни щодо біологічних ритмів людини, що може бути причиною виникнення багатьох захворювань, і онкологічні - одні з них.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити