image
 |  2 14 Серпня 2018 | 10:15

Супрун дала поради батькам першокласників

Міністерство охорони здоров'я розпочало інформаційну кампанію "До школи".
Як правильно готувати дітей до школи, щоб наступний навчальний рік був виключно здоровим і корисним, розповілав.о. міністра Уляна Супрун.
"Ділюся невеличкою шпаргалкою для батьків із кроками, які необхідно зробити перед початком навчального року", - написала Супрун у facebook.

1. Оберіть лікаря для дитини і пройдіть профілактичний огляд. Отримайте довідку для школи й корисні поради від вашого лікаря про профілактику хвороб у навчальному закладі.
2. Перевірте, чи є у дитини усі необхідні щеплення. Перед початком навчального року надолужте усі пропущені щеплення.
3. Придбайте необхідні для школи речі. Існують чіткі вимоги до шкільного одягу та приладдя. Наприклад, безпечний і якісний шкільний портфель має важити не більше 1 кг, мати ортопедичну спинку і світловідбивні елементи. Шкільна форма має містити щонайменше на 50% натуральних волокон.
4. Обов'язково подбайте про робоче місце дитини. Тут мають значення багато умов — від висоти парти і розміру шрифту у підручнику до освітленості.
5. Привчіть дитину дотримуватись гігієни. Мити руки перед їжею і після туалету - найпростіше правило, яке захистить вашу дитину від десятка хвороб.
6. Налаштуйтесь психологічно. Психологічний комфорт дуже важливий як для дітей, так і для батьків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольорово: як у Луцьку відсвяткували День молоді? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити