image
 |  0 14 Серпня 2018 | 09:50

Як курс долара впливає на вартість бензину?

В Україні ціни на бензин залишаються відносно високими. Водночас на світовому ринку нафта подешевшала до $72 за бар. У травні коштувала у межах $80 за бар.
"На вартість палива впливає ціна нафтопродуктів і курс гривні. Адже 80% нафтопродуктів Україна купує за кордоном. Розраховується за них валютою. Однак на мережевих АЗС продає за гривні. Тому кожна додаткова гривня у курсі долара означає зростання вартості бензину на 70-80 копійок. Якщо до кінця року долар коштуватиме 30 гривень, то бензин подорожчає на понад 2 гривні", - розповів Gazeta.ua директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 32 млн грн за 4 місяці: порахували, скільки Тимошенко заплатила за рекламу

Ціни на бензин падають, коли гривня міцнішає, а нафтопродукти дешевшають.
"Після зниження вартості нафтопродуктів на кордоні, паливо в Україні подешевшало на 15-20 копійок. З кінця липня почала знецінюватися гривня. Тоді бензин і дизпаливо подорожчали на 20 копійок. Ціна на скраплений газ зросла суттєвіше - на 80 копійок. Зараз підстав для подорожчання бензину немає. Адже порівняно низька ціна нафтопродуктів на кордоні компенсує дорогий долар", - наголошує експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити