image
 |  2 15 Серпня 2018 | 07:37

Чи подорожчає інтернет в Україні?

Кабмін обіцяє зробити інтернет в Україні більш доступним. Пропонує скасувати дозволи для провайдерів.
"Нещодавно уряд підтримав ініціативу про спрощення доступу операторів телекомунікацій до інфраструктури. Очікуємо, що це збільшить кількість підключень фіксованого широкосмугового доступу з 5 до 19 млн користувачів", - каже віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, пише Обозреватель.

Щоправда, екс-заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова наголошує, що в Україні зараз не 5 млн користувачів інтернету, а приблизно 15.
Крім того, у Кабміні пропонують юридично закріпити технічні вимоги для розвитку комунікацій.
"Більшість із інтернет-провайдерів в Україні працюють собі у збиток, намагаючись вижити в конкуренції. Тому і після дерегуляції ціна на інтернет може і повинна вирости. Адже зараз вона економічно обґрунтована", - наголошує Тетяна Попова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такі цифрові українці та як вони користуються послугами зв'язку
Сьогодні великі провайдери пропонують користувачам тариф у середньому від 75 до 150 грн за 100 мб.
"Ми вітаємо затвердження правил доступу до інфраструктури. Правила передбачають спрощення і здешевлення доступу до неоператорської інфраструктури для розміщення телеком обладнання. Це допоможе швидше і простіше розгортати мережі мобільного зв'язку, що дуже актуально для нас у рамках запуску 4G", - наголошує прес-секретар Vodafone Вікторія Павловська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити