image
 |  4 15 Серпня 2018 | 05:44

Діти з Луганщини відпочивають у таборі на Волині

32 дитини з Попаснянського району Луганської області приїхало на Волинь, аби відпочити у таборі «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району. Привітати гостей голова облдержадміністрації Олександр Савченко вирішив особисто, тож взяв участь у відкритті оздоровчої зміни табору, що відбулось сьогодні, 14 серпня 2018 року.
Про це "ВолиньUA" відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
“Ставлю перед вами завдання – добре відпочити, щоби було весело розпочинати навчальний рік. Хочу, щоби ваш відпочинок був цікавим та змістовним. Тож ви повинні потоваришувати, тим більше, що у таборі не тільки волинські діти відпочивають. Дружба – понад усе. Ви ростите патріотами, тому пам’ятайте – ви всі українці. Це наша молода держава і вона повинна плекатися нами і вами. Хорошого відпочинку, яскравого сонця, теплої води та дотримуйтеся техніки безпеки у всьому”, – вітаючи, сказав Олександр Савченко.

До слова, запрошувати дітей зі Сходу на оздоровлення та відпочинок у нашу область вже стало доброю традицією. Так, вже третій рік поспіль волинські табори приймають дітей із східних областей нашої держави. На це з обласного бюджету у 2018 році  передбачили 199 тис. грн. Зокрема, у табір «Сонячний» спрямували 95 тис. грн. Також 15 дітей із м. Маріуполь Донецької області перебувають у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Парасолька» с. Дольськ Турійського району. Окрім цього, 13 дітей та 7 дорослих із обласного еколого-натуралістичного центру м. Донецька в рамках програми «Економічними стежками України»  у липні перебували на відпочинку в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Супутник» с. Світязь Шацького району.
Слід додати, що табір «Сонячний» є спортивно-туристичним. Заклад має велику зелену територію загальною площею 9 га, з яких 2 га займає озеро.

Тому у таборі створені всі умови для творчості, активного відпочинку та заняття спортом. До послуг дітей – ігрові та спортивні майданчики (два футбольних, волейбольне, баскетбольне поля), «Скеледром», «Мотузкове містечко», літня естрада, кімната творчих справ, кімната дозвілля з настільними іграми, спортивний та ігровий інвентар, велосипеди, плавзасоби: водний катамаран, човни, байдарки. Працюють різноманітні секції та гуртки. Кожна дитина може проявити свої здібності і талант у будь-якій справі.
Так, голова облдержадміністрації Олександр Савченко оглянув табір та поспілкувався з дітьми. Пощастило поспілкуватись і з мешканцем міста Попасна Луганської області, який поділився позитивними враженнями та розповів, що вищу освіту здобуватиме у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала поради батькам першокласників
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити