image
 |  2 15 Серпня 2018 | 07:50

ПАТ «Волиньгаз» цього року збільшить збиток майже втричі

За перше півріччя ПАТ «Волиньгаз» отримало збиток 64,7 млн грн. Минулий рік компанія також завершила зі збитком -  у розмірі 22,4 млн грн.
Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба  ПАТ «Волиньгаз».
Діяльність з доставки газу споживачам залишається збитковою. Встановлений НКРЕКП тариф на розподіл газу не покриває обґрунтованих витрат операторів ГРМ. Найбільшою проблемою є різниця в вартості газу для технологічних потреб.
«Тарифом, встановленим НКРЕКП для ПАТ «Волиньгаз» передбачено, що компанія закуповуватиме на ринку газ для виробничо-технологічних потреб за ціною 5900 грн.тис. куб. м без ПДВ. Фактична ціна природного газу в цьому році становить 10634 грн. тис. куб. м  без ПДВ», - говорить директор фінансовий ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

Тому в діючому тарифі компанії ПАТ «Волиньгаз» на закупівлю природного газу для виробничо-технологічних потреб передбачено 158,9 млн. грн. А вартість закупівлі цього газу на ринку становить 285,8 млн. грн. З урахуванням того, що витрати на придбання газу для технологічних потреб складають 53,1% від всієї тарифної виручки, ця різниця в ціні стала головною причиною отримання збитків.
Продовжують зростати інші статті витрат пов’язані з діяльністю компанії. Наприклад, вартість дизельного пального та бензину, необхідного в першу чергу для роботи аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз», а інших служб з початку року зросла на 5%, а за минулий рік - більше ніж на 20%.
Робота ПАТ «Волиньгаз» залишається збитковою. Тільки за останні три роки компанія отримала 157,8 млн грн збитків.
14 червня 2018 НКРЕКП затвердила Тимчасову методику розрахунку тарифів на розподіл, виходячи з обсягів розподіленого газу. Впродовж минулого року ПАТ «Волиньгаз» двічі проводило відкриті слухання щодо перегляду тарифу на послуги розподілу газу. Закликаємо НКРЕКП затвердити беззбитковий тариф і компенсувати понесені компанією збитки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День міста Луцька: у скільки обійдеться святкування?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити