image
 |  4 15 Серпня 2018 | 04:22

У Старому Чорторийську відбувся вечір пам'яті геройськи загиблих повстанців

У Будинку культури села Старий Чорторийськ Маневицького району Волині відбувся вечір пам'яті геройськи загиблих вояків ОУН та УПА Якова Лисого та Олекси Колбуна.
Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.
За його словами, районовий провідник ОУН Яків Івкович Лисий (псевдо "Ярослав") загинув 1951 року, знищивши біля криївки декількох російських каратетів, які отримали наказ схопити його живим, та підірвавши себе із 17-річним повстанцем Олексою Колбуном у криївці.


"Вечір пам'яті організували родичі Олекси Колбуна - Зосим Колбун та Ірина Бойко, запросивши на нього нас із побратимом Ярославом Мосійчуком, який на свято Маковея відзначає свій черговий день народження. Його виступ був особливо проникливим і артистичним, чим викликав неодноразові оплески присутніх", - ділиться враженнями Олександр Пирожик.


Дописувач також зазначає, що докладе всіх зусиль, аби шкільний музей у Старому Чорторийську отримав почесну нагороду Лицарів УПА - Хрест бойової заслуги, якого удостоївся районовий Провідник ОУН Яків Лисий ("Ярослав").

"За попередньою домовленістю, церемонію вручення відзнаки Лицаря УПА запланували на 14 вересня 2018 року", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити