image
 |  5 16 Серпня 2018 | 20:52

Імберовського обрали заступником голови бюджетної комісії незаконно, - Анатолій Вітів

Останнє «кадрове» рішення бюджетної комісії, яка відбулась учора, 15 серпня, щодо обрання заступником голови комісії Михайла Імберовського, є нелегітимним.
Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова регламентної комісії обласної ради Анатолій Вітів.
Зі слів Анатолія Вітіва, таке рішення прийняте з подачі Володимира Бондара з перевищенням повноважень і всупереч Положенню про постійні комісії обласної ради.
"Цитую Положення про постійні комісії обласної ради, затвердженого рішенням Волинської обласної ради №1/10 від 08 грудня 2015 року: «За поданням голови постійної комісії члени комісії обирають заступника голови комісії та її секретаря, вирішують інші питання структури комісії», - йдеться в дописі.

На засіданні комісії 15 серпня голова комісії Ірина Вахович була відсутня.
"Положення не передбачає, що головуючий на засіданні може пропонувати кандидатури на керівні посади в комісії, це – не його функція і не його право. Це – юридичний аспект питання.
Є ще й моральний. З моральної сторони, пропонувати кандидатуру заступника голови за відсутності самого голови є, м`яко кажучи, некоректним. Тим більше, що на момент внесення пропозиції щодо кандидатури нового заступника голови комісія вже проголосувала рішення про відставку пана Бондаря, тож він був рядовим членом комісії", - пише Вітів.

Зрештою, в жодному нормативному документі облради не передбачене право будь-кого, йдучи у відставку, передавати свій «портфель» якомусь «насліднику», - іронізує свободівець.
"Зважаючи на це, вважаю, що на наступному засіданні комісії її голова Ірина Вахович мала би розглянути питання про скасування нелегітимного рішення комісії та провести голосування щодо виборів заступника голови комісії у чіткій відповідності до Положення про постійні комісії обласної ради", - пропонує вихід із ситуації Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити