image
 |  0 16 Серпня 2018 | 14:50

Поліцейська брала «на слабо» воїна АТО, який хотів себе підпалити під стінами Луцькради

Луцьку поліцейську звинувачують у тому, що вона закликала та провокувала атовця якнайшвидше підпалити себе.
Про це йшлося у четвер, 16 серпня, під час прес-конференції на тему «Чому воїн АТО хотів спалити себе під міськрадою у Луцьку», - інформує Волинь24.
Нагадаємо, у середу, 13 серпня, під Луцькою міською радою атовець хотів покінчити життя самогубством. Чоловік облився бензином та погрожував себе підпалити. Психолог Олена Звєрєва вмовила атовця не зводити рахунки з життям та забрала чоловіка від приміщення мерії.
Зокрема, боєць ДУК ПС Сергій Ліманов розповів, що під час інциденту, біля міської ради стояв екіпаж поліції, швидка допомога та пожежне авто. Так, одна із поліцейських замість того, аби рятувати чоловіка, кричала на нього та провокувала чимшвидше підпалити себе.
«Вона вигукувала щось на кшталт: «Давай, підпалюй себе. Ти цим нічого не вирішиш». Хлопці, які лягали на гранати, прикриваючи один одного, які жертвували своїм життям, не злякаються провокації поліцейської. Виходить, вона брала його «на слабо». Потім ми дізналися, що цю дівчину звуть Іванна. Дуже просимо керівництво поліції звернути увагу на поведінку цієї особи», - сказав Сергій Ліманов.

Атовець додав, що рятувальні служби Луцька не готові до подібних випадків. З його слів, водій швидкої допомоги відверто насміхався із стану чоловіка, який погрожував себе підпалити.
«Вони не розуміли, що Стас - це не істеричка, яка вирішила красиво піти з життя. Він не істерив, він робив це все свідомо і обдумано», - додав Сергій Ліманов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити