image
 |  2 16 Серпня 2018 | 15:35

Земельна війна на Володимирщині: вдалось досягнути компромісу

Земельна війна на Володимирщині закінчилася порозумінням.
Про це повідомляє "Волинь".
Керівники господарств у присутності представників влади домовилися врегулювати питання.
Навесні 2018 року шість агровиробників Володимир-Волинського району звернулися із заявами у штаб із забезпечення прав та свобод землевласників і землекористувачів та їх майнових прав щодо неправомірного втручання у їхню діяльність одного із місцевих підприємств, інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА. Зокрема, було виявлено факти подвійної реєстрації договорів оренди землі, вкраплення дрібних ділянок у великі масиви, шляхом оформлення спадщини. Ці дії спричинили незручності в землекористуванні, черезсмужжя, проблеми для проїзду сільськогосподарської техніки, яка обробляє ці поля, про що ми писали.
У стінах райдержадміністрації відбулася робоча зустріч за участі директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрія Горбенка, голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації Наталії Василець, керівників «ФГ» Західний Буг» Миколи Юнака та «Прогрес» Анатолія Вітрука.
Відтак, нещодавно з метою врегулювання ситуації, запобігання виникнення «шахматки», порушення цілісності сільськогосподарських земель Володимир-Волинського району у стінах райдержадміністрації відбулася робоча зустріч за участі директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрія Горбенка, голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації Наталії Василець, керівників «ФГ» Західний Буг» Миколи Юнака та «Прогрес» Анатолія Вітрука.
Присутні обговорили усі спірні питання, які виникли у обох товаровиробників і, як підсумок, керівники господарств дійшли згоди. Зокрема, є домовленість щодо врегулювання питання шляхом обміну земельними ділянками для використання полів цілісними масивами для господарської діяльності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимирщина: ще в одному ФАПі з’явилися нові вікна та двері

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити