image
 |  4 17 Серпня 2018 | 15:33

Освітяни з двох районів Волині не отримали зарплату та відпускні

Педагогічні працівники Рожищенського та Іваничівського районів звернулися на «Урядову гарячу лінію» з приводу несвоєчасної виплати частини заробітної плати та відпускних за літній період 2018 року.
Про це «ВолиньUA» повідомили в Управлінні Держпраці Волинської області.
Протягом липня уповноважені особи Управління Держпраці у Волинській області провели інспекційні відвідування у відділах освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА з метою здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю в частині нарахування та виплати всіх коштів при наданні щорічної відпустки та матеріальної допомоги на оздоровлення.
У перевірених відділах освіти та молоді встановлено порушення вимог статті 115 КЗпПУ щодо регулярної виплати зарплати та відпускних. Виявлено порушення вимог частини 1 статті 21 Закону України «Про відпустки» — зарплата за час відпустки не виплачується за три дні до її настання. Помісячний розпис освітньої субвенції на 2018 рік не забезпечує в повній мірі виплату заробітної плати педагогічному персоналу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імберовського обрали заступником голови бюджетної комісії незаконно, – Анатолій Вітів
Зокрема, в Рожищенському та Іваничівському районах встановлено, що заробітна плата, відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення працівникам за червень були виплачені в повному обсязі. Проте у Рожищенському районі решта відпускних виплачено у липні, а у Іваничівському районі за липень відпускних виплачено лише 11%, решта не оплачено через незабезпеченість коштів. 89% заробітної плати та відпускних планувалося виплатити до 15 серпня.
У результаті проведених інспекційних відвідувань начальникам відділів освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА внесено приписи, якими зобов’язано усунути виявлені порушення згідно чинного законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити