image
 |  9 17 Серпня 2018 | 08:04

В Україні знайшли найглибше підземне озеро

У найдовшій гіпсовій печері світу "Оптимістичній" неподалік села Королівка, що на Борщівщині Тернопільської області, відкрили найглибше підземне озеро України "Мікрон".
Озеро завглибки 5- 6 метрів з кришталево чистою водою, та стабільною температурою 7°С взимку та влітку і площею поверхні біля 500 кв. м. Відкрив озеро луцький спелеолог Ігор Троцюк у квітні місяці цьогоріч, передає amazing-ukraine.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівля луцької міськради отримає годинник


За словами дослідника, шлях до озера можна подолати, тільки рухаючись навколішки протягом двох годин. Вперта праця навесні принесла свої неочікувані результати – раптом відкрився отвір у новий зал. Практично спелеолог "вивалився" на берег недоторканого озера.
Це перше така велика водойма у печері. Сьогодні печерне озеро досліджують люди дуже рідкісної спеціальності – спелеодайвери. З ластами, у гідрокостюмах та з кисневими балонами пробують пройти озеро під водою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити