image
 |  2 18 Серпня 2018 | 20:15

Глава МЗС Німеччини висловив «стриманий оптимізм» щодо введення миротворців ООН на Донбас

Глава МЗС ФРН Гайко Маас має "стриманий оптимізм" щодо введення миротворчої місії ООН в зону конфлікту на сході України.
"Ми хочемо надати нову динаміку мінському процесу. Я відчуваю обережний оптимізм в тому, що стосується миротворчої місії ООН. Якщо вдасться реалізувати мінські угоди, то ми зможемо обговорювати зняття санкцій", - сказав Маас, передає Welt.
Міністр також розкритикував зовнішню політику Москви. "Зараз у мене виникає відчуття, що Москва свідомо хоче використовувати вакуум у світовій політиці, який залишає після себе Білий дім", - додав він.
Як відомо, Україна наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, зокрема й на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися лише на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.
Нещодавно глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив про відсутність умов для проведення зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки".
Лавров при цьому додав, що ідея проведення саміту "четвірки" висловлювалася Францією і Німеччиною під час його поїздки в Берлін і Париж на минулого тижня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська крилата ракета успішно пройшла випробування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити