image
 |  0 19 Серпня 2018 | 11:11

Алея у Горохові стане доступною для людей на візочках

Цими днями закінчився строк повноважень громадської ради, яка діяла при Горохівській районній державній адміністрації і ініціювала багато добрих починань.
Про це повідомляє "Волинь". 
Два роки каденції минуло швидко і попри те, що на Горохівщині з 2 жовтня 2017 року місцевий орган державної виконавчої влади виконував свої функції без очільника, члени громадської ради на засідання приходили систематично. Питання, які протягом одного-двох місяців визрівали для обговорення, проблеми, що потребували вирішення, озвучували для в.о. голови райдержадміністрації Людмили Косюк, заступника голови районної ради Віталія Клемби, Горохівського міського голови Віктора Годика, а також керівникам структурних підрозділів і організацій, які забезпечують життєдіяльність міста.
У підсумковому засіданні взяли участь радники голови облдержадміністрації Юлія Гринчук і Андрій Розтока, заступник голови районної ради Віталій Клемба. Заслухали звіт голови громадської ради Людмили Бондар, нагадала плани роботи на початку каденції, розповіла про зроблене, увагу акцентувала на проблемах, які не вдалося вирішити і відповіла на запитання присутніх.
Прозвучало, що на засіданнях шукали можливості зробити доступною для інвалідів-візочників алею, що у Горохові стелиться від міської перукарні до приміщення райспоживспілки. Депутати міської ради Юрій Кутас і Володимир Голдованський прокоментували, що це питання, запропоноване членами громадської ради, обговорювалося на одній із сесій Горохівської міської ради. Депутати підтримали ініціативу і неодмінно облаштують всім необхідним для візочників цю ділянку вулиці, однак зроблять це у запланований час. При цьому обранці міста зауважили, що потребує додаткового вивчення пропозиція облаштування водогону на міському кладовищі.
Позитивом візначили те, що громадська рада постійно моніторила питання благоустрою, ініціювала виявлення стихійних смітників і їх ліквідацію, встановлення осіб, які вивозять непотріб із власних домогосподарств абикуди, не переймаючись Правилами благоустрою і обов’язками жителів Горохова та порядності.
Позитивом візначили те, що громадська рада постійно моніторила питання благоустрою, ініціювала виявлення стихійних смітників і їх ліквідацію, встановлення осіб, які вивозять непотріб із власних домогосподарств абикуди, не переймаючись Правилами благоустрою і обов’язками жителів Горохова та порядності. А ще зверталася до керівництва ТзОВ «Еталон» із пропозицією перезаключити договори на вивезення сміття з жителями міста, до мерії - з побажанням активізувати вилов бродячих собак, до керівництва районної ради - з проханням посприяти автобусному сполученню до віддаленого Скриголова. Голові громадської ради належить ідея створення громадського бюджету, яка наразі теж потребує моніторингу.
Крім того, дорадчий орган райдержадміністрації був активним учасником усіх акцій, які сприяли зміцненню міжнародних відносин, а сама Людмила Бондар стала співавторкою проекту, який мав на меті отримання гранту на капітальний ремонт Горохівського районного народного історичного музею. На жаль, як прозвучало на засіданні, під час розгляду проекту у Польщі його не підтримав… чиновник із Волині. Стосовно цього факту у радника голови облдержадміністрації Юлії Гринчук виникло ряд конкретних запитань.
Учасники засідання створили ініціативну групу у складі Людмили Бондар, Валерія Колібка, Галини Прик, Володимира Голдованського, Юлія Кутаса, яка буде займатися формуванням нового складу громадської ради.
На засідання громадської ради запрошувалися керівники Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області, з якими вівся діалог щодо обмеження швидкості руху транспортних засобів на вулицях міст і сіл Горохівщини задля безпеки їхніх жителів. Словом, дорадчий орган виконав свою місію бути своєрідним містком між громадою і владою.
Прийнявши до відома звіт голови громадської ради Людмили Бондар, присутні стали радитися чи продовжувати діяльність дорадчого органу самостійно, чи дочекатися призначення голови райдержадміністрації. Слушною з цього приводу стала порада Юлії Гринчук «тримати ініціативу у свої руках».
Учасники засідання створили ініціативну групу у складі Людмили Бондар, Валерія Колібка, Галини Прик, Володимира Голдованського, Юлія Кутаса, яка буде займатися формуванням нового складу громадської ради. Саме до них можуть звертатися керівники громадських організацій, усі, хто має бажання працювати в новоствореному при райдержадміністрації дорадчому органові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельські патрульні хабарів не беруть: тричі поліцейські відмовлялись “вирішити питання”

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити