image
 |  0 19 Серпня 2018 | 05:24

Нетверезий водій без прав скоїв ДТП

Молодик, будучи у стані алкогольного cп’яніння, не впорався з керуванням VOLKSWAGEN GOLF, внаслідок чого авто злетіло в кювет та перевернулося. Одна з пасажирок отримала сильні травми обличчя.
Про це повідомляють "Волинські новини".
Із цього приводу розглянули кримінальні справи № 163/776/18 у Любомльському районному суді.
При розгляді справи стало відомо, що ДТП трапилася після гучної вечірки. Молодик вирішив поїхати з подругами на АЗС попити кави.
Автопригода трапилася близько 3 години 10 березня 2018 року на вулиці Володимирській міста Любомль. Чоловік був без посвідчення водія.
Він рухався правою смугою дороги та проявив грубу неуважність, відволікшись від керування, в результаті не впорався з керуванням та з’їхав у лівий кювет, де автомобіль перевернувся.
Внаслідок цього одна із пасажирок отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, інша – тяжкі тілесні ушкодження.
Сам обвинувачений на судовому засіданні вину визнав повністю. Він повідомив, що, хоча перебував у стані алкогольного сп’яніння, погодився на пропозицію свого товариша і сів за кермо його автомобіля, щоб поїхати на АЗС та випити кави. Разом із ним в авто сіли дві пасажирки, які теж були в стані алкогольного сп’яніння.
Про інцидент розповіла й дівчина, яка отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.
«Я сама погодилась і впросила подругу поїхати з хлопцями на каву, хоча вони обидва були в стані сп’яніння. Сиділа ззаду за водієм, дивилась у свій телефон і аварію відчула, коли стали з’їжджати в кювет. Після того, як машина перекинулася, нас витягнули звідти та доправили лікарню», - інформувала дівчина.
Мама іншої постраждалої повідомила, що донька лікувалась в різних закладах, зокрема і столичних, здоров’я досі не відновлене, адже постраждала потребує кількох операцій на обличчі.
Відтак, за підсумками розгляду справи, суд виніс вирок від 14 серпня 2018 року, засудивши горе-водія до 5 років позбавлення волі. Втім, враховуючи щире каяття та те, що порушення здійснене вперше, винуватцю ДТП дали умовний строк на 3 роки.
Також суд повністю задовольнив цивільний позов прокурора щодо відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілих.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку чоловік побив 10-річну дівчинку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити