image
 |  4 20 Серпня 2018 | 10:28

Луцький депутат вирощує понад 50 сортів винограду

Луцький депутат Богдан Богонос вирощує понад 50 сортів винограду.
Про це депутат Луцької міської, що входить до фракції ВО «Свобода», Богдан Богонос розповів в ексклюзивному коментарі для «ВолиньUA».
Уже протягом  4 роки років займатися вирощуванням винограду, як хоббі яке переросло у справу, яка сьогодні приносить задоволення для душі.
Понад 50 сортів винограду Богда Богонос вирощує на трьох ділянках.
«Розпочалось все з того, що дома я мав два кущі винограду, звичайного, не сортового, який надумав висадити довкола бесідки і будинку, для того щоб затінити місцевість. Згодом, я загорівся бажанням і придбав ще 15 кущів вже сортового винограду. І вже потім вся ця справа переросла у захоплення», - розповідає Богдан Богонос.

Чоловік вирощує саджанці винограду в домашніх умовах, а вже весною їх висаджує на ділянках у спеціально розпланованих місцях. Також саджанці молодого винограду презентує друзям, рідним та всім охочим хто цікавиться цією справою.


 
 
 
 
 
 
 
 
Для того щоб ділитися своїм власним досвідом у вирощування винограду депутат Богдан Богонос створив власний Ютюб канал, в якому ділиться секретами та власним досвідом у виноградництві.
[caption id="attachment_88804" align="alignleft" width="263"] Богдан разом із сином Ярославом[/caption]
[caption id="attachment_88803" align="alignright" width="262"] Старший син Богдан[/caption]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
З особливою увагою допомагає у захоплені батька старший син Богдан, який із зацікавленням слідкує за маленькою фермою Богоносів.
«Що може бути краще ніж власне захоплення, яке радує душу, а результати праці видно щодня. Зізнаюсь, що після важкого робочого дня, для мене є релаксом та відпочинком проведення часу у праці на виноградинку. Вважаю, що власне такі захоплення доповнюють людину моральним задоволенням. І ще недавно все розпочиналось з 15 сортів, а сьогодні це вже понад 50 різних видів винограду», - резюмує чоловік.

З технічних сортів винограду Богдан робить вино власного виробництва, а столові сорти слугують для частування.
[caption id="attachment_88805" align="aligncenter" width="467"] Виробництво вина у домашніх умовах.[/caption]
«Цьогоріч спробував вперше зробити ізюм власного виробництва. Для цього підійшов сорт Кишмиш - вийшло досить не погано», - ділиться враженнями депутат.

[caption id="attachment_88806" align="alignleft" width="258"] Ізюм з винограду Кишмиш[/caption]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Тож власною працею та силами, луцький депутат Богдан Богонос вирощує понад 50 сортів винограду та ділиться своїм досвідом на Ютюб каналі. Захоплення переросло в маленьке фермерське господарство, а цього року вперше виготовив власний ізюм. Зупинятися на цій справі чоловік не думає, вже наступного року планує вдосконалювати та поліпшувати виноградні ділянки та збільшувати кількість сортів винограду.
Спілкувався Андрій Білан.




Читайте також: У селі на Волині фермер вирощує 57 сортів винограду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити