image
 |  5 21 Серпня 2018 | 13:39

Більшість українців важають УПЦ КП правонаступницею церкви часів Київської Русі

Право Української православної церкви Київського патріархату вважатися історичною правонаступницею Православної церкви часів Київської Русі визнають нині 52% українців.


Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".
"52% опитаних зазначили, що саме Українська православна церква (Київський патріархат) скоріше має право вважатися історичною правонаступницею Православної церкви, утвердженої в Київській Русі 1030 років тому", - йдеться у дослідженні.
Водночас про УПЦ Московського патріархату як правонаступницю говорили 12% респондентів, а 3% обрали Українську автокефальну православну церкву, 2% - Російську православну церкву, 5% - іншу. Решта 27% респондентів не змогли визначитися.
За даними дослідження, майже 70% опитаних вважають скоріше Україну, а не Росію спадкоємицею Київської Русі. Протилежної думки дотримують 9% респонжентів. Ще 6% вважають, що ані Україна, ані Росія не можуть претендувати на спадок Давньоруської держави.
Соціологи констатують, що за 10 років тих, хто вважає Україну спадкоємицею Київської Русі, побільшало (у 2008 році таких було 54%), а тих, хто дотримується протилежної думки, поменшало (у 2008 тих, хто говорив так про Росію було 18%).
Соціологічне дослідження проводилося з 3 по 10 серпня 2018 року. У ньому взяли участь 2000 респондентів віком від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити