image
 |  4 22 Серпня 2018 | 09:27

Волиняни прощаються з загиблим Героєм Василем Крищуком (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)

У Володимирі-Волинському громада прощається зі своїм Героєм, загиблим на війні з московським окупантами, уродженцем і мешканцем міста, старшим солдатом 14-ої окремої механізованої бригади, членом Володимир-Волинської міської організації ВО «Свобода» Василем Крищуком.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
11.30
Біля будинку на Володимира Великого, 1, де мешкав Василь Крищук, збирається громада, аби попрощатися з Героєм. Серед присутніх – друзі і близькі загиблого, однопартійці, військові товариші і побратими.
12.00
До домовити з тілом воїна прийшов священник УПЦ Київського патріархату. Розпочалася молитва. Також з-поміж присутніх є лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, голова комбатанського об'єднання «Легіон Свободи» Олег Куцин, голова ВГО «Сокіл» Юрій Черкашин (Чорнота), а також депутати фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді у повному складі, які приїхали провести в останню путь свого побратима.









12.50
Прах загиблого заносять на руках до Храму Віри, Надії, Любові УПЦ Київського патріархату. Владика Володимир-Волинський і Турійський Матфей разом зі священиками УПЦ КП відслужують заупокійну молитву.
13.30 
Владика Матфей звертається з промовою до громади:
«Україна втрачає найкращих, найнадійніших, найбезстрашніших. Саме таким був Василь Крищук. Він відслужив, міг залишитися вдома. Він мав для кого залишитись. Присвятити себе сім'ї - це теж жертва. Але він вибрав більшу жертву - служіння Батьківщині. До останнього подиху. І віддав життя за Україну. Будемо молитися, щоб пам'ять про нього не вмирала».





13.50 
З храму на Площу Героїв прах несуть на руках військові побратими Василя Крищука під траурну мелодію духового оркестру.
14.00
Початок громадської панахиди на центральній площі Володимира-Волинського. Перед присутніми виступив мер міста Петро Саганюк, який зазначив, що це вже 14-ий воїн, з яким прощається місто.
Слово взяв голова Всеукраїнського об'днання "Свобода" Олег Тягнибок.
“Ти завжди був нашим захисником. Одним із перших був на Майдані. Не вагаючись, добровольцем пішов на фронт у батальйон "Січ". Пам'ятаю полігон і те фото перед відправкою на фронт... На пам'ять. Якимось чином я став біля тебе на тому пам'ятному фото. Ти відступив убік, але я сказав: "Ти стій, а я стану за твоїм мужнім плечем", - звернувся до загиблого побратима Олег Тягнибок.
"Звістка про смерть була, як блискавка... Ми продовжимо справу Василя Крищука. Будемо й далі бити ворога, доки не виженемо окупанта з і святої української землі. І пам’ятатимемо – Герої не вмирають!” – наголосив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Почалося громадське прощання з загиблим. Із воїном прощається дружина і сини.



14.30
Домовину з тілом Героя на руках несуть через центр міста аж до розвилки на вулицю Устилузьку.
 

 


14.40 
Процесія вирушила на міське кладовище на вулиці Устилузькій.
15.00 
Молитва на міському кладовищі на вулиці Устилузькій. Останнє прощання з Героєм.
15.20
Тіло закривають національним знаменом. Побратим заряджають автомати. Домовину віддають землі під залпи салюту. Приспущено державний прапор та червоно-чорний прапор національної боротьби нашого народу. Звучить Національний Славень України.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити