image
 |  0 28 Серпня 2018 | 18:43

Луцьк відвідали представники НЕФКО (ФОТО)

Луцька міська рада активно співпрацює з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). Спільно вдалося реалізувати уже кілька проектів у напрямку енергозбереження. Ряд бюджетних установ нині уже кардинально змінили свій зовнішній вигляд. Крім того, вони стали значно комфортнішими.
Про це повідомляють на сайті Луцькради.
Співпраця з НЕФКО продовжуватиметься й надалі, адже 23 травня підписали грантову угоду на 1,3 млн євро та кредитні угоди на 5 млн євро. Завдяки цьому проекту вдасться термомодернізувати близько 40 бюджетних установ, зокрема, це школи, дитячі садочки, заклади естетичного виховання тощо.
Сьогодні, 28 серпня, до Луцька завітали керуючий директор НЕФКО Магнус Рістедт, старший інвестиційний радник, директор Представництва НЕФКО в Україні Юлія Шевчук, технічний консультант Представництва НЕФКО в Україні Олексій Думік та спеціаліст з інвестиційних питань Представництва НЕФКО в Україні Ірина Ляшенко. Метою їхньої поїздки було особисто ознайомитися з результатами впровадження енергозберігаючих проектів, які здійснювалися за кошти НЕФКО.
У Луцькій міській раді відбулася зустріч з секретарем міської ради, виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом та радником міського головиІгорем Поліщуком.
Григорій Пустовіт привітав гостей у Луцьку. Він зауважив, що Луцька міська рада високо цінує співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією. Завдяки спільним проектам вдалося термомодернізувати ряд будівель соціальної сфери. Це уже дало позитивний результат. За його словами, значно покращився внутрішній мікроклімат у цих закладах та вдалося зекономити значні кошти на енергоносіях.
Секретар міської ради наголосив, що сьогодні представники НЕФКО зможуть самі оціни виконані роботи та висловив сподівання на подальшу співпрацю. Також він зазначив, що лучани позитивно оцінюють ці зміни і нині уже ОСББ активно займаються впровадженню енергозберігаючих заходів.
У свою чергу, радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що термомодернізовані бюджетні заклади стали окрасою міста. Дитячі садочки тепер яскраві і дуже подобаються як дітям, так і їхнім батькам. Окрім естетичної краси, за його словами, важливішим моментом є те, що у них тепер тепло та комфортно.
Керуючий директор НЕФКО Магнус Рістедт зауважив, що йому приємно перебувати у Луцьку. Він високо оцінив співпрацю з Луцьком. За його словами, усі проекти гарно впроваджуються, проблем не було.
Магнус Рістедт наголосив, що в Луцьку вони бачать надійного партнера. За його словами, вони бачать гарну злагоджену роботу команди Луцької міської ради й готові до подальшого співробітництва.
Він наголосив, що НЕФКО-3 – це великий проект, який охоплює 40 будівель. Завдяки попереднім меншим проектам місто Луцьк уже набуло досвіду, як це все робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готовий відповідати за кожне слово у Сагрині, – українець, якому у Польщі загрожує в’язниця за згадування жертв АК

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити