image
 |  50 30 Серпня 2018 | 10:45

Фірма екс-поліцейського ремонтуватиме дорогу в Луцьку

У Луцьку неоднозначна фірма «Унідор сервіс» ремонтуватиме вулицю Караїмська, що знаходиться на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».
Про це журналістам видання «ВолиньUA» стало відомо з сайту DoZorro.
В серпні місяці цього року ТОВ «Унідор сервіс» переміг в аукціоні на ремонт вулиці Караїмська. Засновником та власником фірми є Микола Лисюк, який у 2004-2005 роках був заступником начальника ДАІ у Волинській області, а в 2010-2011 роках – заступником начальника УМВС в області.
Також Микола Лисюк є власником «Торговий дім «Унідор», чиє майно фігурувало у скандалі з інтернет-борделем. Сьогодні директором цієї фірми є Лисюк Тетяна Олександрівна.

Минулого року ця ж фірма екс-поліцейського Миколи Лисюка «Унідор сервіс» відремонтувала 24 луцьких дороги та отримала -  3,655 млн грн. Як ми бачимо, фірма екс-даішника певно добре спеціалізується на ремонтах вулиць і доріг, тому частенько стає переможцем тендерів не проведення робіт.
Серед конкурентів аукціону була фірма Луцька ДПМК найбільша частка якої належить волинському бізнесмену та сину екс-депутата Волинської обласної ради  Івану Кобаку та його родичам. До слова, у минулому році ця фірма за рахунок ремонту міських вулиць отримала загальну суму коштів – 16,419 млн грн.
Про те, як ремонтують дороги, про їх результати чиновники Луцької міської ради спішать ділитися у ЗМІ та соціальних мережах. Однак, не квапляться розголошують, чому саме здійснюють ремонти доріг та вулиць фірми, які мають відношення до провладних депутатів, колишніх правоохоронців та родичі місцевих чиновників.

Впевненість у перемозі та обхід конкуренції


Виявляється лише у Луцьку підрядник розпочинає роботи, бо він вже впевнений у перемозі.

Про те складається системна ситуація, що  ці дві фірми «Унідор сервісу» та «Луцької ДПМК» розіграють між собою тендери на ремонт доріг та поширеними виявилися ситуації початку ремонту після акцепту пропозиції, але ще до укладення договорів. Що говорить про те, що переможець впевнений у тому, що інший учасник не буде оскаржувати результатів закупівлі.
Таким чином слід припустити, що наче в Департаменті ЖКГ між підрядниками є домовленості про виконання робіт, розподіл на об'єкти та хто переможе у тендарах. Таким чином це надеє впевненості у завтрашньому дні одним і тим же фірмам заробляти кошти та обходити інших конкурентів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити