image
 |  5 30 Серпня 2018 | 11:46

Гриневич вперто не бажає відповідати за свою провальну роботу, - Анатолій Вітів

Жалюгідність, непрофесіоналізм і повне небажання відповідати за власну провальну роботу – це стандартна прикмета представників нинішньої влади. Свіжий приклад, де гармонійно поєднуються всі перелічені ознаки, маємо від міністра освіти Гриневич.
Про це заявив голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів, коментуючи неспроможність Міністерства освіти вчасно забезпечити підручниками учнів шкіл.
Очільник фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді відзначив, що міністр Лілія Гриневич мала б взяти на себе відповідальність за роботу Інституту, який провалив вчасну експертизу підручників.
«Гриневич чомусь мовчить про те, хто ж створив цей Інститут модернізації змісту освіти. І чим займалися його працівники, які так і не зуміли вчасно забезпечити українських школярів підручниками. Якщо хтось не в курсі, то я нагадаю, що при цьому Інституті активно працювала так звана антидискримінаційна комісія, яка поставила за мету просувати лівацькі ідеї гендеру в українську освіту. Не дивно, що "експерти" цього дітища пані Гриневич свій час присвячували не стільки модернізації змісту освіти, скільки спробам вихолостити національно-орієнтований зміст українських підручників. Саме вони назвали дискримінацією вислів "солов'їна мова", пропонували замінити слова "батько" і "мати", просували гендерну ідеологію», - наголошує свободівець.

На думку Анатолій Вітіва, Гриневич потрібно подавати у відставку, а не займатися пошуками «стрілочників»:
«Малодушна Гриневич шукає «стрілочників» та перекладає відповідальність на інших. Напевно, навчилася цьому у свого шефа Гройсмана, який у поганому стані економіки звинувачує "попередників". У розвинених країнах політики і високопосадовці переймаються і своєю репутацією і репутацією країни. Наших міністрів такі матерії не турбують. Їм цікава виключно лише своя доля».

«Міністр освіти Гриневич не просто зриває навчальний процес, а ще й потурає угорському сепаратизму, проштовхуючи в законодавство вигідні Будапешту зміни. Вона відверто чхає на питання національної безпеки, що стосується протистояння з Кремлем. Нещодавно Гриневич публічно визнала, що у відповідь на утиски української мови в Криму, не буде вживати жодних заходів з протидії цьому та для захисту українських інтересів навіть на не окупованій ворогом частині країни. І не дозволить закривати російські школи. Я не знаю, що робиться в голові Гриневич. Одне зрозуміло чітко: такий міністр освіти не відповідає займаній посаді й працює на ворога не менш ефективно, ніж це робив Табачник», - додав свободівець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити