image
 |  0 1 Вересня 2018 | 07:04

Кінець літа, а у Луцьку цвітуть каштани (ВІДЕО)

У Луцьку вкінці серпня  на вулиці Ківерцівській зацвіли каштани. 

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волинь
Листя на деревах засохло, потемніло та почало опадати, а на деяких гілках з'явилися молоді пагони і цвіт.
"Це спостерігається у багатьох рослин помірних широт, зокрема каштана, сливи, вишні, яблуні. У рослин у бруньках, які заклалися уже на наступний рік, починаються процеси квітування, вони розпускаються вже цього року. Вчені пов'язують це явище зі стресовими ситуаціями, наприклад кліматичними змінами, різкими змінами температури, довгими періодами вологи чи посухи. Це для рослин не шкідливо", - доцент кафедри ботаніки Лариса Коцун.
Волинський метеоролог Василь Климюк розповідає, що останні 15 років в області синоптики фіксують стрімкі зміни клімату.
"Середньонічна температура по Волині збільшилася на 1,5-2 градуси. Останніми роками спостерігається явище, що пропадає метеорологічна весна, коли середньодобова температура коливається від 0 до 15 градусів", - каже він.
Зі слів синоптика, цього року кліматична весна завершилася аномально рано - 5 квітня, і влітку фіксували температурні рекорди.
"Це літо також було аномально теплим. Середньодобова температура перевищувала норму на 5-8 градусів", - зазначив Василь Климюк.





Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити