image
 |  0 1 Вересня 2018 | 06:40

Топ-5 книги для багряного вересня

Серпневе різнобарв'я так швидко пролетіло, наче птаха, що зібралася у вирій. Але птаха повернеться, так само, як і улюблене літо. А поки у свої звичні права вступає жовто-багряна осінь і її старший син Вересень.
Останні промені палючого сонця, збір врожаю та, звичайно, бабине літо - ось за, що ми любимо Вересень. А ще за спокійні, тихі вечори, що дарують нам насолоду з улюбленою книгою.
Наше видання рекомендує книголюбам Топ-5 книг для Вересня.

Луїза Мей Олкот “Маленькі жінки”



Роман “Маленькі жінки” можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших творів американської літератури для юнацтва. Втім, цю книжку може читати малий і дорослий, юний і зрілий. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім'ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни.“Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Брет Істон Елліс , «Американський психопат»



У книзі розповідається про життя Патріка Бейтмена - процвітаючого бізнесмена, який живе в розкішній квартирі в благополучному районі і збирається одружитися на багатій дівчині. Все було б добре, якби після роботи Бейтмен не вбивав бомжів, повій, друзів і подружок. У 2000 році історія серійного вбивці була екранізована.

Джин Вебстер "Довгоногий дядечко"



У повісті йдеться про сироту Джуді, яку таємничий опікун відправляє до коледжу, щоб вона стала письменницею. Єдина його вимога — аби вона щомісяця писала йому листи, але він, звісно, не буде на них відповідати і не скаже свого справжнього імені. Дівчині вдалося лиш краєм ока побачити його високий силует, звідки і взялося прізвисько Довгоногий дядечко.
Книжка і складається з листів, які Джуді пише своєму покровителю. У них вона розповідає про навчання в коледжі, про друзів, про творчі плани, свої філософські роздуми та багато іншого. Але листи завжди дотепні та життєлюбні — я була в повному захваті, читаючи їх!

Макс Кідрук «Подорож на Пуп Землі»



Перед вами захоплюючий посібник про те, як двоє чоловіків (автор і його друг) вирішили поїхати на острів Пасхи, через Еквадор, Перу і Чилі практично своїм ходом. Під час даної подорожі з ними траплялося безліч смішних і безглуздих історій. Пан Кідрук розповідає про свою подорож по Південній Америці і відвідування Рапа Нуї влітку 2009 року. Це зовсім не путівник з докладним описом місць і історичною довідкою. Представлене видання швидше схоже на зустріч з другом після його подорожі, коли той розповідає про цікаві місця, веселі моменти і враження, багато з яких не претендують на те, щоб бути істиною. Одним словом, це чудова книга для того, щоб розслабитися і повеселитися від душі. «Must have» у списку «найкращі пригодницькі книги».

Люко Дашвар «Ініціація»



Довгоочікуваний роман від Люко Дашвар. Костомарова стала жертвою “чорних ріелторів”, які позбавили її столичного житла, і опинилась на глухому хуторі. Селянин, який прихистив жінку, намагається їй допомогти, але й сам втрачає хату. А дівчина Меланія постійно бачить один сон, де лютує натовп, а коханий, який зрадив, просить допомоги. Добряче награвшись почуттями, Люко Дашвар зіткне усіх героїв, щоб ті пройшли ініціацію – довели, що доросли до того, щоб зватись людьми.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити