image
 |  0 2 Вересня 2018 | 13:48

Харків'яни та кияни кличуть волинян на «Червоне весілля» в Теремно

Учасницький перформанс «Червоне весілля», драматургію якого створила Вікторія Миронюк*, а режисуру живої газети Костянтин Васюков і Ганна Онищенко, намагається дослідити перформативну схему цієї весільної церемонії ранньорадянського періоду.
Про це «ВолиньUA» повідомили організатори з луцького Театру-студії "ГаРмИдЕр".
Червоне весілля повинне було замінити традиційні релігійні святкування шлюбу й утвердити символічне єднання молодят між собою та з колективом. І от, через гру весілля запрошує глядачів зануритись в ідеї та естетику ранньорадянської ритуальності та подумати над наступними питаннями: що залишилось від історії, яка ознаменувалась авангардними на той час концепціями про любов, сексуальність та колективну працю і життя? Як колективна память впливає на наше індивідуальне сприйняття історії радянського минулого? І, зрештою, як ця сценічна робота може прокоментувати процеси в нашому постреволюційному сьогоденні, і, зокрема, так звану декомунізацію?
Відповіді на ці запитання актори харківського «Публіциста»** уже шукали з учасниками-глядачами на «GOGOLFEST» у Києві та Маріуполі, на «ParadeFest» у Харкові, у ЦСМ «Дах» у Києві, на фестивалі театрів у Львові й навіть у Іспанії. А тепер це відбудеться у Теремно!
"Записуйся у ряди учасників!
Кількість місць є дуже обмеженою!
Ціна: 100 грн, квитки вже у продажу
30 вересня, 16:00 (тривалість 1 год 30 хв)
Теремнівський будинок культури, вулиця Теремнівська, 59", - пишуть організатори.

*Вікторія Миронюк — міждисциплінарна художниця та перформерка. Закінчила курс теорії культури в Києво-Могилянській Академії, магістерську програму із сучасних сценічних практик та візуальної культури в Мадриді (MPECV) та післядипломну програму мистецького дослідження в Брюсселі (APASS). Займається дослідженням ритуальних схем та їх потенціалів на межі учасницьких, перформативних практик та візуального мистецтва.
**Театр «Публіцист» — знаний у Харкові осередок альтернативної творчої освіти, простір для театральних експериментів і активний учасник культурних заходів міста. Театр заснований у 1983 році Ганною Онищенко, яка зараз є художньою керівницею творчого центру і однією з режисерок театру. Починаючи зі студентського агіт-театру при політехнічному інституті, театр впродовж усіх років існування змінював локацію, форму і стиль. Зараз його можна охарактеризувати як «театр художника» через особливу увагу до формалістичних рішень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбудеться показ фільму за мотивами книги Скрябіна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити