image
 |  5 3 Вересня 2018 | 15:50

Смерть Захарченка активізувала пропагандистів РФ, бойовики провокують ЗСУ

Підконтрольні Росії бойовики окупованих районів Донецької і Луганської областей використовують смерть одного із своїх ватажків Олександра Захарченка для дискредитації українських силових структур.
Про це на брифінгу у понеділок повідомив речник Міноборони, полковник Дмитро Гуцуляк.
Зазначається, що російські пропагандисти інтенсивно поширюють чутки про причетність до його загибелі українських спецслужб.
Він повідомив, що на території ОРДЛО і на передових позиціях з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ активізувалась робота представників пропагандистських російських ЗМІ з метою підготовки неправдивих та викривлених матеріалів щодо України та її Збройних Сил.
"Для фабрикування фейкових відеоматеріалів т.зв. військовослужбовці російських окупаційних військ здійснювали провокаційні обстріли позицій підрозділів Об’єднаний сил, координуючи свої дії з прибулими російськими знімальними групами", - розповів Гуцуляк.

За його словами, сфабриковані у такий спосіб репортажі подавалися на затвердження спеціальній комісії російських пропагандистів, які прибули з Росії напередодні вбивства Захарченка.
Речник Міноборони додав, що обстановка на Донбасі залишається контрольованою.
31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.
На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.
Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).
В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.
РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".
Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Захарченка – не кримінальні розборки і не ДРГ, а ліквідація небезпечного свідка, – експерт

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити