image
 |  4 7 Вересня 2018 | 17:45

В Україні запровадили кримінальну відповідальність за зберігання дитячого порно

Уряд ухвалив рішення про внесення змін до статті кодексу України, який передбачає кримінальне провадження щодо зберігання текстів, зображень та інших предметів порнографічного характеру, зокрема, й дитячого.
Про це повідомляє "Український інтерес".
Відтепер до кримінальної відповідальності притягатимуть не лише тих, хто займався виготовленням і розповсюдженням порнографічних матеріалів. Зокрема зміни передбачають заборону на їхнє придбання, зберігання, завантаження чи надання доступу.
У новому законопроекті вказано, що зберігання матеріалів, які містять дитячу порнографію карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Окрім того, учасників незаконних дій позбавлятимуть права обіймати деякі посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Зауважимо, що на території України є чимало тих, хто використовує різне програмне забезпечення для зберігання чи надання доступу до дитячого порно. Однак досі поліція нічого з цим не робила, оскільки законодавством не передбачувалось жодних заходів щодо таких осіб. А довести причетність до поширення чи принаймні умисел до поширення було практично неможливо.
У пояснювальній записці йдеться, що запропоновані зміни допоможуть вдосконалити кримінальне законодавство України. Відтепер правоохоронці зможуть діяти відповідно до міжнародних стандартів у сфері боротьби з дитячою порнографією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: біля пішохідного переходу зіткнулися два автомобілі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити