image
 |  2 9 Вересня 2018 | 17:15

Не вберіг: на Волині оштрафували посадовця за те, що не вберіг державну таємницю

Колишній оперуповноважений сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Ковельського відділу внутрішніх справ, а нині начальник Іваничівського відділення поліції Горохівського ВП ГУНП у Волинській області, підполковник поліції Ігор Дорохольський з Ковеля має сплатити 595 гривень штрафу та 352 гривень 40 копійок судового збору.
Про це пише Район.Іваничі.
Такою є постанова Ковельського міськрайонного суду, якою Ігоря Валерійовича визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП.
В ході проведення перевірки Службою безпеки України встановлено, що він не вжив достатніх заходів щодо здійснення контролю за забезпеченням стану охорони державної таємниці у ввіреній йому установі.
Серед іншого, обов’язки щодо забезпечення режиму секретності у відділенні з лютого 2018 року виконував співробітник, який не в повній мірі відповідав кваліфікаційним вимогам, що передбачені міжвідомчою інструкцією.
За виявленими фактами порушення вимог чинного законодавства у сфері охорони державної таємниці СБУ було ініційовано проведення службового розслідування комісією Головного управління Національної поліції у Волинській області, яка підтвердила системні факти порушення порядку організації та забезпечення режиму секретності з боку посадових осіб відділу поліції.
В судове засідання Ігор Дорохольський не з’явився, клопотання про відкладення розгляду справи не надав, захисника на представництво в суді не залучав. Однак звернувся до суду з письмовим поясненням по суті справи та клопотанням про витребування з обласного управління поліції кількох документів. Дослідивши їх, суд прийшов до висновку, що в діях підполковника таки є склад правопорушення. Також наказом по ГУНП у Волинській області його було притягнуто до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли, коли розпочнеться епідемія грипу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити