image
 |  0 10 Вересня 2018 | 15:21

Як вартість продуктів залежить від курсу долара?

В Україні з середини липня почав дорожчати долар. До вересня курс зріс з 26,5 до 28,3 грн за дол. Частина продуктів вже зреагувала на курсові коливання.
"Зростання долара позначатиметься на вартості продуктів далі. Щоправда ціна вітчизняної продукції змінюється через 2-3 місяці після зміни курсу валют. Так, взимку на 30-40% подорожчають овочі. Зокрема, овочі борщового набору. Більшість вже продають за європейськими цінами", - каже директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, - пише zik.ua.

За його словами, в Україні не буде прогнозованого зростання вартості хлібу на 30%.
"Швидше за все, ми побачимо 8-10% зростання вартості соціальних сортів. У червні вони вже подорожчали на 5%. Водночас кілограм середнього за вартістю хлібу на 10-20 копійок подешевшав", - розповідає Дорошенко.

Експерт не радить українцям закуповувати продукти наперед, щоб не створювати штучного попиту. Інакше ціна на прилавках магазинів почне зростати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити