image
 |  5 11 Вересня 2018 | 13:37

Фракція «Самопоміч» перестає існувати у Київраді

Фракція «Самопомічі» у Київраді «посипалась».
Відповідну заяву на засіданні 11 вересня зачитав секретар міськради Володимир Прокопів, - пише "Українська Правда".
У коментарі "Українській правді" він пояснив, що з моменту оголошення заяви фракції про саморозпуск така фракція перестає існувати у Київраді.
"Згідно з регламентом, депутати, які не входять до будь-якої фракції, вважаються позафракційними. Сьогодні відбулись зміни, і в Київраді замість 5 фракцій є 4 фракції і 22 позафракційних депутати", - сказав Прокопів.

Він додав, що саморозпуск "Самопомочі" ніяк не позначиться на роботі Київради.
"Кворум є, рішення прийматимуться. Ці депутати не мають права об'єднатися в іншу фракцію, бо за регламентом фракції утворюються на партійній основі, на базі тих місцевих партійних організацій, які їх висували в депутати міськради. Але вони можуть утворити депутатську групу, яка матиме ті ж самі права що і депутатська фракція, і далі працювати у звичайному режимі", - сказав Прокопів.

На питання, чи були якісь звернення до Київради щодо відкликання депутатів"за народною ініціативою", секретар міськради сказав, що їх не було.
"Немає. Бо ця процедура передбачає інформування і депутатів, і Київради від територіальної виборчої комісії, що є ініціативна група, яка починає процедуру відкликання. Поки нас не інформували, відповідно таких процесів поки не відбувається", - підсумував Прокопів.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив із партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.
До цього рішення було би менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена "Самопомочі" в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.
Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції "Самопоміч" Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.
6 вересня виконком партії пообіцяв розпочати процедуру позбавлення його мандату та навіть передати зібрані ними матеріали до НАБУ та НАЗК.
Сам юрист-депутат пояснив, що користується цими земельними ділянками з 80-х років, а їхня приватизація триває вже 12 років.
Гусовський своє виключення з партії пов’язує з наближенням президентських виборів та небажанням виконувати геть усі вказівки "згори".
11 вересня стало відомо, що фракція "Самопомочі" у Київраді прийняла рішення про саморозпуск у відповідь на виключення 4 депутатів з фракції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити