image
 |  4 12 Вересня 2018 | 18:08

Двоє екс-беркутівців підуть під суд за силовий розгін Майдану

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціонерів ПМОП “Беркут”, які брали участь у силовому розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року.
Про це повідомила прес-служба відомства, передає УНН.
“11 вересня 2018 року до Шевченківського районного суду міста Києва було спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення „Беркут“, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (один з яких продовжує бути діючим співробітником поліції)”, — йдеться у повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ притягла до суду "ката" Євромайдану
Правоохоронців обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України); незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ст. 340 КК України); складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).
Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 13 працівників столичного “Беркуту”.
Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Помічник Тимошенко не задекларував дві компанії
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити