image
 |  2 12 Вересня 2018 | 16:44

Волинянка народила дитину вдома, а лікаря викликала через 2 дні

Волинянка викликала "швидку" після того, як вдома народила дитину. Виявилося, що вона сама перерізала дитині пуповину, проте забула її перев'язати.
Про це повідомляє "Волинь24".
Не було меж здивуванню лікаря ЕМД з багаторічним стажем, бо, приїхавши на виклик, став свідком дуже дивної ситуації, – йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.
Прибувши на місце виклику, у якому повідомляли про пологи на дому, лікар поцікавився, де ж породілля. Молода жінка, яка зустріла медика на порозі повідомила, що вона і є породіллею.
Виявилося, що народила вона за день до того, без будь-якої сторонньої допомоги перерізала пуповину, проте забула її перев’язати. І тільки наступного дня надумала викликати "швидку".
На запитання лікаря, чому народжувала вдома, не викликала медиків на початку пологів, або ж одразу після пологів, молода мама аргументувала тільки тим, що це у неї вже четверті пологи і вона сама знає що робити.
Крім того, виявилось, що на диспансерному обліку під час вагітності жінка також не перебувала.
Бригада ЕМД негайно доставила новонародженого хлопчика в неонатальний центр ВОДТМО, а породіллю у ВОКЛ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтепер тиск можна виміряти за допомогою мобільного

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити