image
 |  0 13 Вересня 2018 | 18:35

На Волині є дорога, яку не ремонтували 40 років (ВІДЕО)







На Горохівщині є дорога, яку не ремонтували 40 років. Цей шлях з’єднує села Сенкевичівка та Липа. Про  йдеться у сюжеті 12 каналу.
Про це повідомляє Район.Горохів.
Найгіршу ділянку від Жабче до Липи щороку розмиває під час дощів.
«Ми боїмося її втратити, бо якщо зараз її не збережемо, нам її ніхто нову не побудує. Я розумію, які зараз ціни на все», – коментує сільська голова Жабчого Людмила Фандич.
Цю дорогу руйнують переважно вантажівки крупних сільськогосподарських підприємств.
Кілометр дороги на ділянці від Сенкевичівки до Жабче зробив за власні кошти керівник господарства імені Івана Франка Василь Тарарай. Землі вздовж найгіршої частини дороги від Жабче до Липи орендує інше підприємство – «Волинь-Агро». Його власники не вважають за потрібне ремонтувати дорогу, що є в обласній комунальній власності.
«Їхня фірма зареєстрована в Перемилі, а контора знаходиться в Шклині. Техніка їхня їздить по нашій дорозі і їздять машини вагою по 40 тонн. У цьому році наші люди перекривали дорогу», – розповідає Людмила Фандич.
У департаменті інфраструктури прокоментували, що ця дорога давно на контролі, щоправда, із ремонтом є нюанси.
«Є скарга, розглядається. Гроші є, документація є, тендер іде. Але є зауваження підрядників, іде процедура оскарження і так далі. Коли закінчиться, не знаю», – коментує в.о департаменту інфраструктури Волинської ОДА Віктор Довгополюк.
У департаменті запевнили, якщо владнають усі «паперові» питання, дорогу почнуть латати вже цього року. У Жабченській сільраді говорять, що готові навіть співфінансувати ремонт.





















Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити