image
 |  0 14 Вересня 2018 | 18:34

Супрун радить, як краще займатись медитацією

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як правильно займатися медитацією.
Про це вона розповіла на сторінці "Фейсбук".
"Під кінець робочого тижня нерви можуть потроху “здавати”, а очікування відпочинку ставати нестерпним. Для того, щоб не тримати емоції в собі, краще заспокоюватись та концентрувати увагу, багато людей практикують медитацію", - відзначила Супрун.
Глава МОЗу підкреслила, що медитація - це не обов’язково сидіння в позі лотоса в супроводженні звуку ом. Це скоріше загальний термін, що позначає здатність фокусувати та зосереджувати увагу, незалежно від навколишніх подразників. Людина може робити будь-де та в будь-якому положенні, головне - правильно налаштувати думки. Часто в цій практиці застосовують різні дихальні техніки.
За її словами, існує кілька типів медитації, які здебільшого відрізняються методикою та тривалістю.
"Незалежно від того, який тип фокусування, ви обираєте, медитація активізує лобну частку мозку, яка бере участь у концентрації, плануванні, зосередженні уваги та інших виконавчих функціях. Дослідження вказують, що медитація може покращити всі ці когнітивні функції", - сказала Уляна.
Вона додала, що практика медитування також здатна позитивно впливати на гіпокамп - ділянку мозку, що відіграє важливу роль у роботі пам'яті. Результати одного дослідження показали, що у людей, які медитували хоча б 30 хвилин на день протягом восьми тижнів, збільшився обсяг сірої речовини в гіпокампі, що покращує його функцію.
Супрун вважає, що інколи таке перезавантаження корисно та навіть необхідно робити під час роботи. "І не обов’язково воно має бути тривалим. Навіть коротка медитація, протягом 5-10 хвилин, покращує когнітивні функції - повертає концентрацію уваги, допомагає краще зосередитись та покращує пам’ять. Якщо відчуваєте надмірне напруження чи стрес на роботі - спробуйте відволіктись та кілька хвилин помедитувати. Це може стати хорошою зарядкою для вашого мозку та тіла", - порадила вона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені виявили нову властивість кави

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити