image
 |  0 15 Вересня 2018 | 15:01

Російський банк погрожує Україні арбітражем через арешт акцій

Російський "Внєшекономбанк" прийняв рішення ініціювати інвестиційний спір в міжнародному арбітражі проти України через арешт акцій дочірнього "Промінвестбанку".
Про це "Інтерфаксу" повідомили в прес-службі "Внєшекономбанку".
В якості відповідача виступатиме Україна як держава.
"Предметом позову буде стягнення "Внєшекономбанком" з України компенсації за порушення стандартів захисту прав інвестора, передбачених міжурядовою угодою, а також за незаконну експропріацію інвестицій", - пише видання.
"У рамках прийнятого рішення першим процесуальним кроком стало спрямування банком як інвестором на адресу України письмового повідомлення про інвестиційний спір", - заявили в банку.
"Якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, він підлягає розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Банк готовий використовувати всі інструменти, передбачені як російським, так і міжнародним правом, для захисту прав і законних інтересів банку", - додали в прес-службі.
Як стало відомо в середу, Апеляційний суд Києва заарештував акції українських "дочок" Внєшекономбанку, ВТБ і Сбербанку на виконання рішення Гаазького арбітражу за "кримським" позовом колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити