image
 |  0 16 Вересня 2018 | 10:42

На Волині через помилку чиновника не можуть добудувати спортзал

Уже й вересень на носі, а спортивний зал Седлищенської школи не добудований. Виявляється, причина цьому – те, що хтось у владних кабінетах столиці не дописав одиничку у назві навчального закладу. Замість «І-ІІІ ступеня» вказав «І-ІІ». Про це стало відомо під час засідання сесії районної ради, коли депутат Валерій Андрушкевич вкотре порушив проблему незавершеного спорудження спортзалу.
Про це пише газета Нове життя. 
Здача об’єкта планувалася у минулому році. Однак цього не відбулося, і кошти не були використані через об’єктивні причини, запевнили у відділі освіти, молоді та спорту Любешівської РДА. Планувалося продовження робіт цьогоріч.  Відповідно до розпорядження КМУ від 11 липня 2018 року №479-р, уже й кошти були виділені. Але ось використати їх не можна. Все тому, що у документі вказано: «…кошти у сумі 1790,507 тис. грн. (за рахунок залишку коштів спеціального фонду станом на 1 січня 2018 р.) – загальноосвітня школа І-ІІ ст. в с.  Седлище Любешівського району – реконструкція з добудовою спортивної зали».
У той же час Седлищенський навчальний заклад є першого-третього ступенів, мало би бути зазначено: «Реконструкція з добудовою спортивної зали для існуючої ЗОШ І-ІІІ ступеня в с. Седлище Любешівського району Волинської області».

Здавалося би, дрібниця. Але вона не дозволяє казначейській службі спрямовувати кошти на цей об’єкт. Зміна ж назви може відбутися лишень відповідним документом Кабінету Міністрів України. Клопотання про це зробив  відділ освіти, молоді та спорту Любешівської РДА. Тож залишається лишень чекати, що зрештою в Уряді виправлять цю помилку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укравтодор» контролюватиме вагу вантражних автомобілів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити