image
 |  4 16 Вересня 2018 | 11:04

РПЦ лякає українців кровопролиттям через надання Томосу

У РПЦ заявили: якщо Константинополь усе ж надасть Українській православній церкві автокефалію та позбавить УПЦ МП її "законних" прав, це може призвести до кровопролиття.
Таку заяву зробив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, - передає Експрес. 
"Якщо УПЦ визнають церквою країни-агресора, як вони зараз кажуть, якщо її позбавлять "законних прав", то ми можемо очікувати всього, чого завгодно – що розкольники візьмуть контроль над великими монастирями, такими як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра", – переконує священнослужитель.

Водночас він зауважив, що у такому разі, "звичайно, православні віряни будуть захищати ці святі місця та може початися кровопролиття".
"Є закони, які вже розглядає Верховна Рада України, що спрямовані на дискримінацію та ізоляцію Української православної церкви. Зокрема, один із таких законів передбачає перейменування УПЦ МП у Російську православну церкву в Україні", – підсумував митрополит.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити