image
 |  0 18 Вересня 2018 | 15:22

Парламент збільшив чисельність ЦВК

За ухвалення законопроекту №9090 в цілому проголосувало 236 депутатів, - повідомляє Укрінформ.
Закон встановлює, що ЦВК складається з 17 осіб, тоді як за чинним законом "Про Центральну виборчу комісію" встановлюється, що до її складу входить 15 осіб.
"Ми зможемо розв’язати дилему, коли в поданні (Президента щодо кандидатів на посаду членів комісії - ред.) є 14 кандидатур на 13 вакансій... Ми зможемо розв’язати дилему і дати можливість усім фракціям парламенту мати своє представництво. Цей спосіб дозволяє нам політично взяти на себе відповідальність і вирішити усі суперечності", - наголосив під час доповіді щодо законопроекту його автор Голова ВР Андрій Парубій.

Закон спрямовано на забезпечення такого представництва політичних сил у складі Центральної виборчої комісії, що відповідатиме рекомендації, висловленій у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи 2203 (2018), щодо необхідності пропорційного представництва парламентських політичних фракцій у цьому органі.
Читайте також: Шахтарі готують міністру Насалику відставку
Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.
5 лютого подання надійшло у парламент.
1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити