image
 |  0 18 Вересня 2018 | 15:52

У Сирії збили російський військовий літак: РФ звинувачує Ізраїль

Російський військовий літак Іл-20 було збито над Середземним морем системою ППО Сирії.
Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на ТАСС, про це повідомив у вівторок журналістам офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков.
Через дії ізраїльських військових загинуло 15 військовослужбовців РФ. Ми залишаємо за собою право на дії у відповідь, - Міноборони Росії
"Прикриваючись російським літаком, ізраїльські льотчики підставили його під вогонь засобів ППО Сирії. У підсумку Іл-20, у якого ефективна відбиваюча поверхня на порядок більша, ніж у F-16, був збитий ракетою комплексу С-200", - сказав генерал.

За словами російського генерала, ізраїльські літаки навмисно створили небезпечну ситуацію для надводних кораблів і повітряних суден, що перебувають у цьому районі.
"Бомбометання виконувалося неподалік місця розташування французького фрегата Auvergne і в безпосередній близькості до літака Іл-20 ПКС Росії, який заходив на посадку", - сказав Конашенков.

Офіційний представник російського військового відомства зазначив, що ізраїльські засоби управління авіацією та льотчики F-16 "не могли не бачити російський літак, оскільки він заходив на посадку з висоти 5 км".
"Тим не менше, вони навмисно пішли на цю провокацію", - сказав він.

Конашенков також зазначив, що про плановану операцію Ізраїль командування російського угрупування військ у Сирії не попереджав. "По "гарячій лінії" повідомлення надійшло менш ніж за одну хвилину до удару, що не дозволило вивести російський літак у безпечну зону", - додав він.
РФ розцінила дії Ізраїлю як ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь.
"Розцінюємо ці провокаційні дії Ізраїлю як ворожі. Унаслідок безвідповідальних дій ізраїльських військових загинуло 15 російських військовослужбовців. Це абсолютно не відповідає духу російсько-ізраїльського партнерства", - заявив генерал.

"Ми залишаємо за собою право на адекватні дії у відповідь", - додав Конашенков.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не почуваємося в безпеці, – Польща та Литва дружитимуть проти Росії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити