image
 |  2 19 Вересня 2018 | 16:02

Львівщину атакують кліщі: більш ніж 200 людей підхопили хворобу Лайма

На Львівщині за 8 місяців 2018 року хворобу Лайма діагностували у 225 мешканців області, серед яких – 17 дітей. В останній місяць літа, у серпні, це інфенкційне захворювання виявили у 87 мешканців області, серед яких – дев’ятеро дітей віком до 17 років, повідомила завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.
Про це повідомляє Корупція.
Цього року людей, в яких через укуси кліщів діагностували хворобу Лайма, значно більше, ніж торік. У 2017 році за аналогічний період це інфекційне захворювання виявили у 166 осіб.
Із 87 осіб, в яких хворобу Лайма діагностували у серпні – 72 львів’ян. 28 з них кліщі покусали у Львові (у Сихівському парку, на Високому Замку, Левандівці тощо), інших – у різних районах Львівщини та інших областях, де львів’яни перебували на відпочинку.
«Кліщів, які переносять хворобу Лайма, є досить багато. Із 100 кліщів, які ми перевіряли в лабораторії у липні, кожен четвертий був інфікований. У серпні з 23 кліщів – сім були позитивні. Не дивлячись на те, що літо закінчилося, кліщі не зникли. Ми виявляємо їх і у вересні, але статистика за цей місяць буде пізніше. Торік останній випадок хвороби Лайма діагностували у листопаді», – сказала Ірина Куліш.
Цього року кліщі на Львівщині активізувалися дуже рано. Перші повідомлення про укуси кліщів почали надходити ще наприкінці березня. Є вони і у вересні.
Хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Ризик зараження на хворобу Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100%. Тривалість інкубаційного (прихованого) періоду під час хвороби Лайма становить від однієї до 60 діб, найчастіше – 14 діб.
Зазначимо, що у середу, 19 вересня, аби мінімізувати укуси кліщів, у парках «Високий замок», «700-річчя Львова», «Замарстинівський», «Снопківський», «Залізна Вода» та зелена зона «Майорівка» проведуть перший етап повторної акарацидної обробки.
20 вересня запланований другий етап акарацидної обробки на територіях парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, «Личаківський», «Піскові озера», Горіховий Гай», «Скнилівський» та Лісопарку «Погулянка».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому горить школа

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити