image
 |  0 19 Вересня 2018 | 10:04

За місяць молочні продукти подорожчали на 2-5%


Виробники збільшують закупівельні ціни на сировину і водночас підвищують вартість готової продукції.


За місяць молочні продукти в Україні подорожчали на 2-5%.
Про це повідомляє «Інфагро».
В середині вересня основні види «молочки» в дешевій упаковці продавали за такими цінами: молоко 2,5% по 18,5-19,5 гривень за літр, кефір 2,5% по 19,5-22 гривні за літр, сметана 15% по 46-50 гривень за літр, а кисломоолочний сир 9% - по 95-110 гривень за літр.
Аналітики пояснюють – вересень вдалий час для представників галузі. Вони збільшують закупівельні ціни на сировину, але в той же час зростають і відпускні ціни на готову продукцію. З одного боку, пропозиція недорогої сировини ще значна, з іншого – суттєво збільшується споживчий попит.
У вересні молоко стало краще продаватися не лише на внутрішньому, але й на зовнішньому ринку. Помітно збільшився експорт ультрапастеризованого молока (+ 62% до липня, до 1,6 тисячі тонн) за рахунок поставок до Близького Сходу.Також наші виробники продають кисломолочні продукти Молдові та Грузії, а йогурти - везуть до Польщі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні штраф за непристебнутий ремінь безпеки зросте у 17 разів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити