image
 |  2 20 Вересня 2018 | 10:51

На Волині попам московської церкви пояснять, чому Україні потрібна автокефалія

У Волинській ОДА обіцяють зібрати представників усіх релігійних конфесій, аби пояснити їм необхідність надання автокефалії Української церкви.
Про це під час оперативної наради заявив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.
Посадовець доручив начальниці управління культури, з питань релігії та національностей Ользі Чубарі розробити методичку щодо роз'яснення позиції керівництва держави з питання очікування Томосу Українській церкві. Зі слів Олександра Савченка, на Волині зберуть представників усіх конфесій, аби пояснити необхідність автокефалії Української церкви.
Крім того, голова ОДА обурився спробами розхитати ситуацію з боку окремих священників УПЦ МП і заявив, що звернувся до СБУ, щоб розібратися з такими моментами.
«Нещодавно у селі Озеро священик православної церкви Московського патріархату не захотів відспівувати дівчинку і настроїв усе село проти влади. Це вже не перший факт. У нас також непоміченою пройшла хода у Почаївську лавру, де на майках було написано: «Готуйтеся до бою». Попи роздають вірянам такі майки і починають диктувати сепаратистські настрої», - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у волинській школі: обіцянки Савченка набирають обертів (ВІДЕО)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піар та обіцянки: як очільник Волинської ОДА не дотримується слова? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити