image
 |  4 21 Вересня 2018 | 18:18

Інвестори з Китаю планують побудувати залізничне депо на Волині

У рамках великого проекту поєднання портів Балтики та Чорного моря перспективним є створення логістичного центру на Волині для перевантаження товарів з Китаю: перспективи розвитку співробітництва України та КНР обговорювали у рамках бізнес-форуму у Луцьку.
Про це йшлося під час Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня, пишуть «Волинські новини».
Виконавчий директор Українсько-Китайської торговельної Асоціації Руслан Осипенко розповів, що асоціація була створена у 2015 році китайськими компаніями та працює мостом заради того, щоб китайські компанії могли зайти на ринки України, а українські – на китайський ринок.
Асоціація захищає інтереси інвесторів, спілкується з українськими міністерствами та відомствами. Наразі китайські інвестори розглядають в цілому регіон Східної Європи, шукаючи, де умови для роботи кращі.
Нині інвестори готової вкладати кошти в регіони України, користуючись гарантіями від місцевої влади. Серед причин, що стримують інвестиції в Україну – відсутність державних гарантій.
Розглядають можливість механізму державно-приватного партнерства та концесії, які не пропрацьовано до кінця. У 2015 році Україна підписала з Китаєм документ про приєднання до ініціативи Шовкового шляху. Йдеться про перетин великих торгових маршрутів, а на Волині можна залучати капітал для створення спільних підприємств, адже регіон має зручне розміщення, межуючи з Польщею та Білоруссю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намісник Києво-Печерської Лаври потрапив до бази «Миротворця» (фото, відео)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити