image
 |  0 21 Вересня 2018 | 13:31

Луцькі діти-сироти цього року не отримали жодної квартири

У Луцьку з початку року не придбали жодної квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Про це йшлося у п’ятницю, 21 вересня, під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - пише ВолиньPost.
Начальник служби у справах дітей Федір Шульган повідомив, що у 2017 році виділили 650 тисяч гривень із бюджету міста, за які придбали 2 однокімнатні квартири для дітей-сиріт.
У результаті обміну двокімнатної квартири з міською радою дали дві квартири малосімейного типу. У квартирах зробили ремонт, в одну з них заселили маму з малолітньою дитиною, в іншу – двох братів.
Також отримали 3 квартири - дитина-сирота, дві сестри та мама з малолітньою дитиною - за рахунок коштів державної субвенції.
Ці три квартири – соціальні, із забороною на відчуження протягом 10 років. Тобто, їх не зможуть продати навіть якщо зникне необхідність ними користуватися.
«Цьогоріч ситуація набагато гірша. Станом на сьогодні обласна рада не затвердила дольову участь у виконанні програми забезпечення житлом. Луцька міська рада дала 230 тисяч на придбання будинку для дитини-сироти у селі Охнівка Володимир-Волинського району, куди вона переїхала і де працює. У Луцьку за ці гроші ми б нічого не купили, окрім кімнати в гуртожитку», - зауважив Федір Шульган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджений та відкритий люк: Луцька влада не піклується про безпеку містян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити