image
 |  11 21 Вересня 2018 | 07:14

Намісник Києво-Печерської Лаври потрапив до бази «Миротворця» (фото, відео)

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло потрапив в розділ "чистилище" на українському сайті "Миротворець".
Про це повідомляє УНІАН. 
У автокефалії є союзники і в Московському патріархаті - Філарет.
https://www.youtube.com/watch?v=rQxUIpI-6v0&feature=youtu.be
Його ресурс називає "антиукраїнським пропагандистом і противником незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ".
До бази даних сайту митрополит "загримів" після публікації відео, на якому він погрожує "божим прокляттям" тим, хто наважиться повернути українській церкві Києво-Печерську Лавру.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент України Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення.19 квітня Верховна Рада прийняла постанову про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу на автокефалію православної церкви в Україні.22 квітня Святий і священний синод Вселенського патріархату прийняв до розгляду звернення від президента України про надання автокефалії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Волині попам московської церкви пояснять, чому Україні потрібна автокефалія

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити